Datatek poklanja zaštitu servera od ransomware-a!

Datatek poklanja zaštitu servera od ransomware-a!

14.05.2019.

Šta je u stvari ransomware?

Ransomware je malware koji šifruje (zaključava) fajlove računara žrtve, a kada korisnik pokuša da pristupi bilo kom fajlu na zaraženom serveru, prikazuju mu se uputstvo o tome kako da sajber-kriminalcima plati otkupninu da bi dobio ključ za dešifrovanje (otključavanje) svojih fajlova.

Ransomware je karakterističan napad za mala i srednja preduzeća koja nemaju dovoljno razvijenu IT zaštitu i nažalost broj ransomware napada je u porastu u našem regionu.

Agencija EU za mrežnu i informacionu bezbednost (ENISA) je u najnovijem izveštaju o stanju sajber pretnji ukazala na trend opasnosti od ransomware-a. Ransomware se nalazi na listi od 15 najvećih pretnji. ENISA je zaključila da je ransomware pretnja sa najvećim rastom u pogledu broja žrtava, prosečnog iznosa “otkupa”, sofisticiranosti metoda koje se koriste, prouzrokovane štete i zarade koju ostvaruju sajber-kriminalci.

Bilo „u oblaku“ ili u prostorijama, potrebno je da zaštitite Vaš server! SOPHOS Intercept X Advanced for Server nudi sveobuhvatan dubinski pristup odbrani sistema koristeći veštačku inteligenciju za otkrivanje malware-a, prevenciju eksploatacije, anti-ransomware tehnologiju i dubinsku analizu uzroka.

Datatek Vam nudi besplatnu zaštitu servera na određen period!

Broj mesta je ograničen, zato se javite što pre!

Vaš Datatek

Scroll Up