Storage – visoka dostupnost

U tehničkom smislu storage uređaji su najvažnije komponente IT sistema na kojima su smešteni kompanijski podaci a u finansijskom smislu ukupna cena storage podsistema predstavlja veliki deo ukupnog IT budžeta.

Storage tehnologije i servisi direktno utiču na efikasan rad, odnosno mogu omogućiti neprekidan rad čak i u slučajevima otkaza opreme i softvera. Neželjeni zastoji poslovanja prouzrokuju direktne i posredne materijalne štete kao i štete po ugled kompanija. Primena kvalitetnih storage tehnologija u kombinaciji sa tehnologijama virtuelizacije servera, smanjuje verovatnoću zastoja a u slučajevima da se zastoj ipak desi, obezbeđuje brz i jednostavan oporavak i nastavak rada.

Datatek nudi najnaprednija storage rešenja pogodna za sve vrste poslovnih potreba i scenarija korišćenja podataka: block/SAN, file/NAS i object.

Storage rešenja i usluge najčešće nudimo koristeći najsavremenije a fleksibilne Software Defined Storage tehnologije, koja su stabilna i dokazana u praksi a karakterišu ih vrhunske performanse i funkcionalnost.

Optimalna primena savremenih storage tehnologija umogućuje korisnicima brze i efikasne obrade velikih količina poslovnih podataka, stalan uvid u sve važne poslovne procese i inicijative i mogućnost brzog prilagođavanja novonastalim potrebama u poslovanju.